TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rýžový nákyp s jablky a šmakounem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 16.00

Více receptů se Šmakounem najdete na www.smakoun.eu/recepty/

Ingredience

Dochucovadla:

citronová kůra, skořice, hmotnost hotového pokrmu 1350 g, na 100 g 840 kJ

Energetická hodnota celkem: 11243 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 108, Sacharidy (g): 326, SAFA (g): 41, Cukry (g): 155, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 703 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 20.4, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Rýži propláchneme. Vodu s mlékem přivedeme k varu, přidáme rýži, 20 g másla a 30 g cukru a za promíchávání uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Jablka a šmakoun nastrouháme na hrubém struhadle. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a máslem a přidáme strouhanou citronovou kůru, případně i skořici. Směs žloutků, jablka a šmakouna přidáme k vychladlé kaši, dobře promícháme a zlehka přimícháme sníh z vyšlehaných bílků. Zároveň se sněhem můžeme přidat i ořechy. Směs dáme do vymazané vysypané dortové formy ( nebo pekáčku podobné velikosti). Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. C cca 45 minut.

Fotografie

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 01. 2019 16:18
Poprvé jsem koupila ovocného šmakouna, tak jsem zvědav, jak mi bude chutnat.V receptu se mi taky zdá docela hodně cukru.Ovšem zase můj kámen úrazu=z 200g rýže 3/4 litru tekutin a jednoho většího jablka vytvořit 16 porci? :-o....no může to být dobrý jak chce ale pro mně pidiporcička....Pro někoho kdo si vystačí s málem to může být mňamka.
30. 01. 2019 11:41
Tak jsem vyzkoušela. Špatné to není, na mne kupodivu víc sladké než bych musela. Poměr cukru si ale mohu upravit. Děkuji za recept.
27. 01. 2019 20:19
Se šmakounem jsem to nezkoušela, takže nová inspirace.
23. 01. 2019 07:44
Rýžový nákyp jsem dělala hodně dávno , ještě jak děti byly doma. Asi to zkusím až přijedou vnoučata a vyzkouším s ovocným šmakounem-ten Jsem nikdy neměla
22. 01. 2019 13:36
Dělávám rýžový a občas i jáhlový :-) Šmakouna v něm nikdo nenajde! :-)
22. 01. 2019 12:58
To vypadá zajímavě, šmakouna jsem ještě nikdy neměla, tak teď je příležitost ho vyzkoušet. Díky.
22. 01. 2019 10:28
vyzkouším
21. 01. 2019 21:56
šmakouna mám ráda, ale sladký nákyp nee
21. 01. 2019 19:10
Tak šmakouna jsem ještě nezkoušela, díky za inspiraci.
21. 01. 2019 19:09
Dobrý tip, určitě vyskouším.
21. 01. 2019 05:28
Šmakouna jsem zatím nezkoušela, ale asi je dobrý. Vyzkouším.
21. 01. 2019 05:12
Jo, občas je na sladké jídlo chuť :-).
21. 01. 2019 04:28
Šmakouna mám ráda, zkusila sem i ten sladký

Naši partneři